El passat 4 d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO de l’escola Pureza de María de Sant Cugat del Vallès, Nico Pérez i Gabriel Martínez, van participar en un debat en línia en què van explicar de forma didàctica diferents conceptes de l’àmbit de l’educació per la pau, com la ‘no violència’, ‘conflicte’, ‘pau positiva’ o ‘seguretat humana’.

En aquesta sessió, en què també participaren alumnes d’altres instituts de Catalunya, els estudiants gaudiren d’una experiència “molt enriquidora i empàtica”, que els ha apropat a realitats que no són tan llunyanes. Exposaren la importància de donar visibilitat als joves d’aquests temes i han après a explicar conceptes de manera didàctica.

La campanya, adreçada al jovent, professors i centres educatius, compta amb una sèrie de taules rodones en què participen joves de diferents escoles del territori per parlar sobre continguts relacionats amb la cultura de pau.

Les taules juvenils de debat en línia sobre conceptes de cultura de pau formen part del projecte “Edupau”, una iniciativa de la Unipau per apropar la cultura de pau als més joves.

Les taules rodones es poden seguir en directe i en diferit al canal de YouTube de l’entitat a través d’aquest enllaç.