El passat mes d’octubre, quatre estudiants de 2n de Batxillerat Internacional (IB) de La Salle Bonanova van presentar les seves Monografies a la 4a edició d’Indagare, una trobada d’estudiants del Batxillerat Internacional organitzada per l’Asociación Ibérica de Centros de Bachillerato Internacional (ASIBI) i l’IES Rosa Chacel.

En aquesta jornada, els alumnes presenten els seus treballs d’investigació, que poden ser els Internals o les Monografies. Els primers són petits treballs que l’alumne ha de fer de cada matèria que cursa en l’IB; el segon, la Monografia, consisteix en la realització d’un treball més ampli d’investigació individual sobre un tema vinculat a una de les àrees del programa del Diploma. L’alumne ha de plantejar un tema a partir d’una pregunta d’investigació.

La Maria, la Mireia, la Ling i la Paula van presentar les seves Monografies. La Maria i la Mireia van defensar la seva investigació relacionada amb la matèria d’Espanyol, la Paula sobre la matèria de Biologia i la Ling sobre Sistemes Ambientals.

La Maria presentà el seu treball centrat en el plantejament següent: en quina mesura van ser similars els mecanismes de persuasió en els discursos d’investidura de Felipe González i Jose María Aznar?. La Mireia investigà quina és la concepció de la literatura femenina que s’observa a través de la comparació de Poeta en Nueva York, de Federico García Lorca, i Memòries de Leticia Valle, de Rosa Chacel.

En el món de les ciències, la Paula volgué fer la seva investigació en anglès i va donar resposta a aquesta pregunta:  Are there differences in somatic mutational profiles between oncogenes and tumour suppressor genes in cancer?

Finalment, la Ling centrà la seva recerca en un àmbit més local i respongué la pregunta següent: com afectà la presència de la vespa velutina en el sistemes ambientals i la societat des que es va detectar la seva aparició a Sant Cugat del Vallès?

“Totes quatre van fer una fantàstica exposició i van demostrar que havien treballat amb ganes, motivació i amb un absolut perfil d’alumne IB. Des de l’escola, els transmetem la nostra més sincera felicitació i agraïment pel seu esforç i el seu enorme treball”.