Nostra Llar és el barri on es troba ubicada l’escola Salesians Sabadell. Aquest barri es va formar per acollir les famílies treballadores de l’empresa Artèxtil, de la qual l’industrial Josep Garcia-Planas era el propietari.

Ell mateix explicava els motius de la seva creació en unes declaracions al Diari de Sabadell l’octubre de 1959: “Per una circumstància providencial, que afectà de manera forta la meva vida, vaig comprendre que, si bé havia realitzat la meva il·lusió material (és a dir, ser l’amo d’una gran factoria tèxtil), la meva empresa havia de tenir un signe diferent, oblidat per mi fins aleshores: un signe, diria, espiritual (…). Sentí que havia de fer-ho, i em vaig llençar a aquella finalitat amb tot l’entusiasme.”

Així va projectar una obra social en benefici dels seus treballadors. Aquesta obra social tenia una filosofia resumida en quatre termes: fe, cultura, habitatge i entreteniment. Per fer-ho possible, entre d’altres equipaments, va construir l’escola Sant Joan Bosco (actualment Salesians Sabadell), la de les filles de Maria Auxiliadora (pertanyent també ara a Salesians Sabadell) i la parròquia de Sant Oleguer.

Ara l’Associació de Veïns compleix 65 anys d’existència i ha volgut retre homenatge fent una exposició de fotografies, algunes inèdites, i també fent un repàs del que ha significat la indústria tèxtil per a Sabadell.

L’escola com a referent educatiu del barri ha col·laborat presentant el producte final del #ProjecteNostraLlar, que han treballat els alumnes de 2n de Primària amb diferents activitats.