L’escola Pàlcam de Barcelona ha celebrat una nova edició -la 32a!- de la cursa escolar més important i nombrosa de Barcelona fruit de la col·laboració de 32 col·legis. Un gran i complex esdeveniment esportiu amb un ampli ressò ciutadà on participen habitualment vora 3.400 escolars i que exigeix una organització, uns mitjans materials i uns recursos econòmics considerables.

L’AMPA de Pàlcam, responsable de la preparació i desenvolupament de la cursa, es va proposar enguany de superar la qualitat organitzativa, els nivells de participació i la transcendència pública de la prova, i ho va aconseguir en la celebració de la prova, que va tenir lloc el passat 7 d’abril, en la qual van participar 35 escoles i més de 3.700 atletes.

El 5 d’abril de 1987 va néixer la “I CURSA ATLÈTICA PÀLCAM – MEMORIAL MERCÈ PALACIN” amb la participació de 8 escoles i 718 atletes repartits en diferents categories segons l’edat i sexe.
L’experiència va ser tan positiva i engrescadora que es va repetir l’any següent, i l’altre, i l’altre… L’èxit d’aquesta activitat ha anat cada vegada a més i, any rere any, la participació ha estat més elevada, tant en nombre de participants com en nombre d’escoles. A la passada edició hi van participar prop de 3.520 representants de 35 escoles.

Aquest gran nombre de participants, repartits en 22 curses per categories i l’assistència de nombrosos familiars, fan d’aquesta cursa la principal festa esportiva del barri. D’altra banda, diferents autoritats, com el regidor de districte, delegats i directors, responsables d’esports de l’Ajuntament i d’Ensenyament de la Generalitat, directors d’altres centres educatius i la Guàrdia Urbana donen ple suport a la diada.

En aquesta festa de la convivència esportiva tampoc hi falten els mitjans de comunicació, com Sport, Mundo Deportivo o El Periódico, per tal de realitzar el seguiment de la cursa. Al llarg de la història de la cursa, “hem d’agrair el suport de diferents empreses patrocinadores i col·laboradores que s’han sumat al nostre esforç i que amb el seu ajut fan possible la realització de cada edició de la cursa.