Sabeu què és el moviment plogga o el plogging? És la manera més ecològica de fer esport. Tot va començar a Suècia i d’aquí que el seu nom inclogui termes en aquest idioma,  “plocka upp”, que significa “recollir” i “jogging”.

Així, els alumnes de 1r d’ESO de Salesians Sabadell, i emmarcat en el projecte STEM “La Cúpula”, s’han adherit a la PLOGGA WEEK del 19 al 25 d’abril, promoguda per la Fundació Kilian Jornet per netejar l’entorn natural més proper. L’acció consisteix en una recollida selectiva d’escombraries en entorns naturals.

El 23 d’abril varen sortir amb guants i bosses d’escombraries a recollir tots aquells residus que trobessin en els accessos al riu Ripoll. Amb un grup bombolla des del Tanatori i un altre des de l’avinguda d’Egara varen baixar al riu Ripoll, on van trobar un munt de residus: ampolles, cigarretes, llaunes, papers, caixes, papereres… fins i tot cadires i matalassos. Un cop al camí del riu, el canvi fou radical, els serveis de neteja sí que hi arriben i mantenen en un estat correcte tant la riba del riu com els camins.

Després de quasi dues hores de feina varen sumar esforços coincidint a la pista coberta d’atletisme, on feren una classificació de les deixalles recollides per pesar-les. Els resultats foren quasi 100 kg. Concretament, 34 kg de plàstic, 39 kg de rebuig, 10 kg de paper i 16 kg de vidre.

Entre tots els participants d’arreu del món s’han aconseguit al voltant dels 1130 kg. Una gran acció per millorar el nostre planeta. Qui diu que els joves no poden canviar el món?

No us perdeu el vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=mbFAKoMqHO

https://www.kilianjornetfoundation.org/es/plogga-week/