El passat 22 de novembre, prop de 700 participants van prendre part al 1r Cros Escolar col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa. Des del departament d’esports del centre, es va creure oportú apostar per organitzar la competició en horari lectiu, i la xifra de participació fou el millor aval per validar un model que tindrà continuïtat el curs vinent, amb l’objectiu d’assolir el miler d’esportistes.

La iniciativa no era només una prova pilot, sinó que també es va treballar per incentivar la participació dels diferents centres educatius tant de la ciutat de Tortosa com del Baix Ebre, potenciant la vessant esportiva, educativa, social i saludable, repartint una peça de fruita a tots els participants, i amb el lema del cartell dissenyat per l’alumna de 6è, Laia Mestres, Vine i xala.

La proposta del centre va comptar amb el suport del Consell Esportiu del Baix Ebre, que va incloure la prova dins el calendari dels Jocs Esportius Escolars, el programa de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el Club Atletisme Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Tortosa, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport de les Terres de l’Ebre i alumnes de la URV. La idea era convertir la tarda del divendres en una festa esportiva, quelcom que es va aconseguir amb escreix malgrat la pluja al tram final de la jornada. Als quasi 450 alumnes inscrits del mateix col·legi Diocesà Sagrada Família s’hi va afegir un bon nombre de les escoles de Remolins, Mercè de Tortosa i Marcel·lí Domingo de Roquetes.

“Cal agrair la feina i implicació tant del claustre de professors del col·legi com del personal de suport i manteniment”.