El passat 1 de desembre, prop de 500 persones de les comunitats educatives de Vedruna Immaculada Barcelona, Joaquima de Vedruna Terrassa, Vedruna Palamós, Vedruna Terrassa Vall i Vedruna Vilafranca es van trobar a Palamós en el marc de la 1a trobada Inter-Vedruna de Patinatge Artístic.

Més de 150 patinadores, i algun patinador, van omplir la pista del pavelló de l’escola Vedruna de Palamós en una trobada lúdico-esportiva i familiar que va tenir com a principal objectiu compartir la il·lusió i la motivació vers aquesta modalitat esportiva.

Des de la xarxa d’escoles Vedruna Catalunya Educació es treballa per integrar l’esport al projecte educatiu i oferir espais per desenvolupar i impulsar els valors de l’activitat física en els infants i joves.

Per a l’equip organitzador, fomentar aquest tipus de trobades és una manera no només de visualitzar la tasca dels equips d’educadors/es i monitors/es d’esport, sinó també de compartir en xarxa i amb les famílies l’esforç i la il·lusió dels nens i nenes.

El patinatge artístic, si bé és una modalitat encara minoritària a molts centres educatius, respon també a la necessitat d’ofertar a les escoles activitats alternatives que responguin a les habilitats dels diferents perfils, incloguin les diverses motivacions que puguin tenir les i els alumnes i incentivin capacitats que tal vegada no sempre s’incentiven en el context escolar.

Ball, sincronització, cohesió, equip i xarxa. Tot plegat en una matinal que va projectar el treball que s’està impulsant des de fa temps en la oferta d’activitats extraescolars de les escoles.