El passat 7 de juny es va celebrar la 1a Cursa Solidària FundEO de l’escola Sant Josep-Teresianes Gràcia de Barcelona. FundEO (Fundación Enrique de Ossó) és una ONG teresiana que desenvolupa projectes pel desenvolupament a Àfrica i Sud-Amèrica i amb la qual l’escola col·labora anualment. Amb el projecte d’aquest curs han maldat per subvencionar els estudis de batxillerat de 21 alumnes de Ciudad Juárez, Mèxic, una de les ciutats més violentes del món i on la majoria dels nois i noies dels barris més deprimits no tenen l’oportunitat d’assolir estudis superiors.

“A partir del lema que han treballat enguany a l’escola, CuiDem-nos, es va proposar de dur a terme una cursa dedicada al lema i que integrés tant la importància de tenir cura de nosaltres mateixos, a través de l’esport, com la de donar-nos gratuïtament a la cura dels altres, a través de la col·laboració amb el projecte de FundEO”.

“Vam voler que el dia fos una jornada festiva en la qual participessin tots els alumnes i que estigués animada per un esperit més solidari que competitiu. Els mateixos alumnes van dissenyar i pintar el seu dorsal solidari i van trobar els propis “patrocinadors”: persones o entitats de l’entorn de l’alumne als quals haguessin explicat el projecte de FundEO i que haguessin fet una aportació econòmica perquè l’alumne corregués en el seu nom”.

La jornada va ser un èxit global, tant pel fet d’assolir l’objectiu econòmic per subvencionar el projecte, com pel treball cooperatiu i pastoral realitzat. Ja estan pensant en la propera. Aquest curs han participat només els alumnes de l’escola, però la intenció és aprendre de l’experiència i obrir-la també a les famílies en pròximes edicions.