El passat 26 de març, 1500 persones van participar al dinar solidari organitzat al col·legi Maristes Montserrat de Lleida amb l’objectiu de sensibilitzar per la justícia global i recollir fons per a projectes relacionats amb la Cultura de la Pau.

Va ser un dinar senzill i auster, obert a tota la comunitat, amb l’objectiu de recollir fons per a diferents projectes de cooperació arreu del món i prendre consciència, alhora, de les desigualtats socials. Constava d’un plat d’arròs blanc, l’aliment bàsic de la dieta habitual de milions de persones al planeta i l’aliment més consumit arreu del món. Els diners recollits, prop de 4.500 €, es destinaran a diferents projectes de cooperació que l’ONG SED Catalunya, vinculada als Maristes, realitza a Haití, Paraguai, Colòmbia, República Centreafricana i Tanzània.
El dinar optà pel consum responsable i per això tots els productes eren ecològics i de proximitat. Des de l’arròs, fins a les salsitxes de pollastre, passant per la tomata fregida o la poma de les postres, tots els ingredients són dels voltants prop i certificats ecològicament.. A més a més, tots els articles utilitzats per menjar eren compostables, de manera que el dinar era un pretext, també, per educar en la sostenibilitat.
Entorn del dinar s’organitzaren una bona colla d’activitats, obertes a infants, joves i adults: pintada d’un mural gegant amb el lema Canvia, concert de la Coral Maristes Montserrat, ioga infantil, festival dels talents, sortida runner vora el riu Segre, campionat de tennis taula, arts&craft, masterclass de zumba, escacs gegants, just dance… El dinar solidari ha esdevingut una grata experiència solidària i familiar que ha comptat amb una participació rècord. En les quaranta edicions convocades, aquest 2019 ha estat la que ha comptat amb més participants: s’han servit un total de 1.530 racions d’arròs.